Muziek in de klas

Sinds 2013 organiseert Kunst en Vriendschap jaarlijks Muziek in de Klas, een groot muziekproject op de basisscholen in Maurik. Muziekonderwijs is belangrijk voor de persoonlijke ontwikkelingen van kinderen. Samen muziek maken geeft kinderen veel plezier. Onderzoek toont aan dat muziek maken een positief effect heeft op (school)prestaties. Het bespelen van een instrument draagt bij aan de motorische ontwikkeling van kinderen en bevordert discipline en doorzettingsvermogen. Samen muziek maken leert kinderen ook rekening te houden met anderen en stimuleert de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden.

Het project wordt georganiseerd in samenwerking met De Hoeksteen en De Boogerd. Leerlingen van groep 5 en 6 starten met muziekles in de klas. Daarna krijgen de leerlingen een aantal weken lang les op een instrument naar keuze van een professionele muziekdocent. Vanaf de eerste les kunnen kinderen vrijwillig deelnemen aan het Mega Kids Orkest. Het project wordt afgesloten met een concert.

Bij afloop van het project bieden we leerlingen de mogelijkheid om door te gaan met muziek maken bij het Opstaporkest van Kunst en Vriendschap.